Gdzie zacząćどこから始めれば
PostaciYumekawa Kaito
Zdecydowanie, nieustanne porażki symbolizowane przez bycie ochlapywanym czy mokrym mogło się zbierać i irytować dopiero szkolącego się, przyszłego gondoliera. Wiedział jednak, że wybuch emocji nie był tym, co miałoby mu zagwarantować sukces w walce. I tak nie miał wygrać. Miał zwyczajnie... spróbować raz trafić Fubuki. Była ona zdecydowanie bardziej wyszkoloną osobą od niego, więc wiedział, że zadanie nie było proste. No i jego mistrzyni nie nabijała się z niego, a próbowała go nauczyć. Nawet jak nie zawsze potrafiła to robić. W walce więc... musiał zmienić strategię. Udając, że planuje ponowić ten sam atak znów zaczął markować, a kobieta lekko się przechyliła w bok, choć gdy przeszedł do dalszego kontrataku, ona sprawnie przeszła bardziej w tył, tak ustawiając swoje wiosło tak, że po jego drzewcu przeleciało Eku Kaito, a z jej lekką zachętą - przeleciało nad nią, gdy się sprawnie wygięła. Jego wiosło uderzyło w wodę poza łodzią.
-Dobrze! - powiedziała z lekkim uśmiechem po czym gwałtownie... pchnęła wiosłem, uderzając w jedną z dłoni, którą trzymał on wiosło, co sprawiło, że puścił lewą dłonią wiosło na moment.
-W sumie... myliłam się. - przyznała po chwili -Pchnięcia są dobre. Ale nie myśl o tym jak o włóczni. Wybacz. - dodała, wyraźnie samej będąc też skonfundowaną w tym, co chciała go nauczyć.
Nawet się wycofała o krok i sama stanęła w bardziej... bojowej pozycji. Zamoczyła jego końcówkę w wodzie, po czym wykonała zamach - woda ruszyła wprost w oczy Kaito, acz ten miał czas na reakcję, zanim dostanie, ale to chyba nie był koniec jej ataku, gdyż po tym zamachu zakręciła wiosłem nad głową, jakby chciała coś jeszcze zrobić...